Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    [WTS/NJ]Compaq B1200tu series

    Share

    adzarfa
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 50
    Registration date : 19/02/2009

    [WTS/NJ]Compaq B1200tu series

    Post by adzarfa on Fri Mar 27, 2009 2:46 pm

    Kalau saya nak jual laptop ni, berapa agaknya leh jual? Tapi huruf k dia x function, dah tanya kedai boleh ganti. Nanti saya update gambar, tapi buat permulaan, boleh tengok kat hp website. Model B1231TU. Nak jual sebab tak puas screen dia kecik..., 12++ in. Hari tu beli 3K++.., tak guna sangat sebab dah ada laptop lain.

    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/prodinfoCategory?lc=en&dlc=en&cc=us&lang=en&product=3553964

    Nak update sikit :

    Presario B1231TU
    Intel Centrino Duo Mobile Technology
    * Intel Core 2 Duo Processor T7250
    ( 2.0GHz, 2MB Cache, 800fsb )
    * Intel 965GM Chipset
    * Intel PRO/Wireless** 2200BG Network
    1GB DDR2-667 SO-DIMM RAM
    120GB Hard Disk Drive
    12.1" WXGA High Defination Display
    Intergrated Webcam
    Internal DVD Dual Rewritable
    Intel Graphics Media Accelerator X3100
    Integrated 3D Audio Full Duplex
    Integrated 56K Modem & 10/100/1000 LAN
    Integrated Bluetooth
    SD/MMC Card Reader
    3 x USB 2.0
    1 x VGA Port / 1 x S-Video Out
    4-Cell Li-ION Smart Battery
    Bi HP Pure Audio Stereo Speaker
    Weight : Approx. 1.9Kg with battery
    Dimensions: 11.2 x 8.8 x 1.33 Inch


    Last edited by Datuk_Seri on Mon Apr 20, 2009 12:17 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : Tag diletak...)

    Pelangi Digital
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 25
    Location : Shah Alam
    Registration date : 05/03/2009

    Re: [WTS/NJ]Compaq B1200tu series

    Post by Pelangi Digital on Sat Apr 18, 2009 11:47 pm

    bro....aku pakai model sama...mahal tu ko beli rm3k
    stahu aku atger di adlm rm2500 jer....
    lagi satu kalu ko ganti siap2 keyboard tuuu maybe ader yg nak....ramai yg minat...model nie....
    letak la arger bro..
    dan up pic skit yg real..baru masyuk bro
    sori sekadar membantu huhuhu

    adzarfa
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 50
    Registration date : 19/02/2009

    Re: [WTS/NJ]Compaq B1200tu series

    Post by adzarfa on Sun Apr 19, 2009 11:16 pm

    Tq... Saya dah ganti keyboard dia (baru); dlm rm300 siap pasang. So sekarang dah tak de masalah langsung. Saya guna xp sp3, complete semua driver dia. Saya x guna sangat laptop ni sebab dah ada lain..., so memang nampak baru. Harga saya beli adalah rm3999.00.

    Saya x kisah sangat kalau sapa nak beli laptop ni. Letak je harga berapa; sebab kalau ada yg nak beli, saya nak gunakan duit tu utk beli satu lagi laptop 14" display. Nak bagi adik guna lak.

    Sapa berminat, pm saya. Gambar..., memang nampak baru. Jgnlah bimbang. Saya x reti nak masukkan gambar kat sini...; sorry banyak-banyak.

    Sponsored content

    Re: [WTS/NJ]Compaq B1200tu series

    Post by Sponsored content Today at 11:00 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 11:00 am