Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Speedtest - berapa laju anda menaip dengan betul?

    Share

    Datuk_Seri
    Supervisor
    Supervisor

    Gender : Male Number of posts : 307
    Age : 36
    Location : Kuching-Kulim-Melaka-Norway!!!
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 12/02/2009

    Speedtest - berapa laju anda menaip dengan betul?

    Post by Datuk_Seri on Thu Mar 26, 2009 10:53 am

    Assalamualaikum...

    Mari kita lihat berapa laju anda semua menaip. 10 Fast Finger Speedtest

    Tekan Bendera Malaysia untuk menaip dalam bahasa Malaysia, Tekan bendera US untuk menaip English..

    Keputusan.. Bahasa Malaysia

    Spoiler:

    Keputusan.. English

    Spoiler:



    @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

    Penat jari menaip pakai laptop...... Razz

    CODE tu tak boleh copy paste. Dah cuba banyak kali. Jadi kalau nak letak 'screenshot', kena 'printscreen'.


    --------------------------------------------
    Letak kat siggy,forum,blog,fw,twitter,fb korang.
    Code:
    [img]http://i82.photobucket.com/albums/j249/digolbot/siggyputera.png[/img]

    mon678
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 503
    Age : 30
    Location : jb
    Job/hobbies : computer2....computer x habis2
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Speedtest - berapa laju anda menaip dengan betul?

    Post by mon678 on Thu Mar 26, 2009 11:21 am

    gile ar laju seh tgn kau mon dpt 129 jerk markah untuk Bm huhuhu

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Speedtest - berapa laju anda menaip dengan betul?

    Post by loy_azloy on Thu Mar 26, 2009 12:25 pm

    ni markah aku huhuhu...


    Spoiler:
    Kamu mencapai 144 markah, jadi kamu berada di posisi 12022 dari 20241 dalam senarai kedudukan


    Kamu menaip 178 aksara seminit
    you mendapat 26 perkataan betul dan
    kamu mendapat 0 perkataan salah


    Last edited by loy_azloy on Thu Mar 26, 2009 12:43 pm; edited 2 times in total

    Datuk_Seri
    Supervisor
    Supervisor

    Gender : Male Number of posts : 307
    Age : 36
    Location : Kuching-Kulim-Melaka-Norway!!!
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Speedtest - berapa laju anda menaip dengan betul?

    Post by Datuk_Seri on Thu Mar 26, 2009 12:39 pm

    Assalamualaikum...

    Loy, code tu memang tak boleh pakai. Tunjukkan yang perkataan tu pun takpa

    contoh
    Code:

    Kamu mencapai 284 markah, jadi kamu berada di posisi 1607 dari 20242 dalam senarai kedudukan


    Kamu menaip 383 aksara seminit
    you mendapat 54 perkataan betul dan
    kamu mendapat 2 perkataan salah


    --------------------------------------------
    Letak kat siggy,forum,blog,fw,twitter,fb korang.
    Code:
    [img]http://i82.photobucket.com/albums/j249/digolbot/siggyputera.png[/img]

    Datuk_Seri
    Supervisor
    Supervisor

    Gender : Male Number of posts : 307
    Age : 36
    Location : Kuching-Kulim-Melaka-Norway!!!
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Speedtest - berapa laju anda menaip dengan betul?

    Post by Datuk_Seri on Thu Mar 26, 2009 1:16 pm

    Assalamualaikum...

    keputusan baru... hehehehe



    --------------------------------------------
    Letak kat siggy,forum,blog,fw,twitter,fb korang.
    Code:
    [img]http://i82.photobucket.com/albums/j249/digolbot/siggyputera.png[/img]

    Sir Pyan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 175
    Location : S'ban, N9
    Job/hobbies : Kojo apo jo yang halal
    Registration date : 17/02/2009

    Re: Speedtest - berapa laju anda menaip dengan betul?

    Post by Sir Pyan on Thu Mar 26, 2009 1:41 pm

    Bahasa Malaysia
    Spoiler:

    English
    Spoiler:

    Aku belajar taip 10 jari lepas abis UPSR dulu. Keh keh keh... Laughing

    mon678
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 503
    Age : 30
    Location : jb
    Job/hobbies : computer2....computer x habis2
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Speedtest - berapa laju anda menaip dengan betul?

    Post by mon678 on Thu Mar 26, 2009 1:49 pm

    peh markah korg gmpak2 seh....korg mmg slalu taip laju ker?huhuh

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Speedtest - berapa laju anda menaip dengan betul?

    Post by loy_azloy on Thu Mar 26, 2009 2:00 pm

    mengelat la korang buat banyak kali,mana aci? Laughing

    naxe88
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 136
    Age : 28
    Location : sandakan
    Job/hobbies : student
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Speedtest - berapa laju anda menaip dengan betul?

    Post by naxe88 on Thu Mar 26, 2009 2:09 pm

    aku sekitar 29-35 je...hahahaha

    sixx
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 125
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Speedtest - berapa laju anda menaip dengan betul?

    Post by sixx on Thu Mar 26, 2009 2:52 pm

    aku dpt 200 lebih. kira ok la tu kan. huhu

    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Speedtest - berapa laju anda menaip dengan betul?

    Post by ahaksz28 on Thu Mar 26, 2009 3:24 pm

    salam

    score aku..hehe..


    hairulfadly
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 281
    Age : 33
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Wayang
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Speedtest - berapa laju anda menaip dengan betul?

    Post by hairulfadly on Thu Mar 26, 2009 10:31 pm

    Hmm..boleh percaya ke markah korang semua ni ?
    Nampak macam ada orang edit dengan Adobe Photoshop jer..

    Ini percubaan aku sewaktu pertama kali masuk ke site tu..
    Spoiler:



    Percubaan kali ke 2..

    Spoiler:



    Sir Pyan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 175
    Location : S'ban, N9
    Job/hobbies : Kojo apo jo yang halal
    Registration date : 17/02/2009

    Re: Speedtest - berapa laju anda menaip dengan betul?

    Post by Sir Pyan on Thu Mar 26, 2009 10:54 pm

    Test 1:
    Kamu mencapai 334 markah, jadi kamu berada di posisi 418 dari 20458 dalam senarai kedudukan

    Kamu menaip 402 aksara seminit
    you mendapat 63 perkataan betul dan
    kamu mendapat 0 perkataan salah

    Test 2:
    Kamu mencapai 333 markah, jadi kamu berada di posisi 435 dari 20459 dalam senarai kedudukan

    Kamu menaip 420 aksara seminit
    you mendapat 64 perkataan betul dan
    kamu mendapat 1 perkataan salah

    Test 3:
    Kamu mencapai 332 markah, jadi kamu berada di posisi 454 dari 20461 dalam senarai kedudukan

    Kamu menaip 417 aksara seminit
    you mendapat 63 perkataan betul dan
    kamu mendapat 0 perkataan salah

    Test 4:


    Puratanya lebih kurang gitu tak lari jauh sangat.

    Sapa terer cepat pi buat test bahasa yahudi cepat. Keh keh keh... Laughing

    ariff360
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 214
    Age : 25
    Location : ambo anok kelate..asal ore pasir mas..demo?
    Job/hobbies : kelih ore..cari ore..make ore..
    Registration date : 19/02/2009

    Re: Speedtest - berapa laju anda menaip dengan betul?

    Post by ariff360 on Sun Apr 19, 2009 6:48 pm

    Kamu mencapai 110 markah, jadi kamu berada di posisi 25595 dari 32695 dalam senarai kedudukan


    bahasa melayu..
    Kamu menaip 211 aksara seminit
    you mendapat 28 perkataan betul dan
    kamu mendapat 5 perkataan salah

    bahasa orang putih..
    107 points, so you achieved position 2488950 of 3265099 on the ranking list


    You type 180 characters per minute
    You have 27 correct words and
    you have 3 wrong words


    ahahahaha...laju x aku taip???pecah rekod peribadi dah..

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Speedtest - berapa laju anda menaip dengan betul?

    Post by teri-chan on Wed Apr 22, 2009 9:59 am

    pergh..giler laju... aku mesti fail hehehhe

    "Kamu mencapai 196 markah, jadi kamu berada di posisi 10368 dari 34385 dalam senarai kedudukan


    Kamu menaip 254 aksara seminit
    you mendapat 36 perkataan betul dan
    kamu mendapat 0 perkataan salah"


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Speedtest - berapa laju anda menaip dengan betul?

    Post by wanjihan on Thu Apr 23, 2009 1:59 pm

    Kamu mencapai 306 markah, jadi kamu berada di posisi 1617 dari 35901 dalam senarai kedudukan


    Kamu menaip 377 aksara seminit
    you mendapat 57 perkataan betul dan
    kamu mendapat 0 perkataan salah

    apexs
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 24
    Location : ..NusajayA..
    Job/hobbies : ..Jom Men FutsaL..
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Speedtest - berapa laju anda menaip dengan betul?

    Post by apexs on Tue Aug 11, 2009 2:43 pm

    Kamu mencapai 162 markah, jadi kamu berada di posisi 4240 dari 11330 dalam senarai kedudukan


    Kamu menaip 208 aksara seminit
    you mendapat 30 perkataan betul dan
    kamu mendapat 0 perkataan salah


    HaHaHa... aku da jarang menaip lagi la.. maklum la keje kilang pegang spanar je ari2...

    crazy_labelle
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 370
    Age : 87
    Location : on da way to umah cullen...
    Job/hobbies : baca n tgk cite twillight...
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Speedtest - berapa laju anda menaip dengan betul?

    Post by crazy_labelle on Tue Aug 11, 2009 4:05 pm

    huhu... xde la cemerlang sgt...

    Kamu mencapai 193 markah, jadi kamu berada di posisi 2497 dari 11428 dalam senarai kedudukan

    Kamu menaip 241 aksara seminit
    you mendapat 37 perkataan betul dan
    kamu mendapat 0 perkataan salah

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: Speedtest - berapa laju anda menaip dengan betul?

    Post by akuccputsedut on Tue Aug 11, 2009 4:32 pm

    aku nak join juga...dah try...result nyer skit jer...huhuhuhuhu...

    Spoiler:


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Speedtest - berapa laju anda menaip dengan betul?

    Post by TOYSЯUS on Tue Aug 11, 2009 4:53 pm

    Bahasa Melayu:
    Percubaan pertama:
    Spoiler:
    Kamu mencapai 284 markah, jadi kamu berada di posisi 335 dari 11515 dalam senarai kedudukan


    Kamu menaip 360 aksara seminit
    you mendapat 54 perkataan betul dan
    kamu mendapat 0 perkataan salah

    Percubaan kedua:
    Spoiler:
    Kamu mencapai 281 markah, jadi kamu berada di posisi 363 dari 11523 dalam senarai kedudukan


    Kamu menaip 373 aksara seminit
    you mendapat 55 perkataan betul dan
    kamu mendapat 1 perkataan salah

    p/s: abis laa aku dah addicted..


    Percubaan ketiga:
    Spoiler:
    Kamu mencapai 296 markah, jadi kamu berada di posisi 251 dari 11529 dalam senarai kedudukan


    Kamu menaip 386 aksara seminit
    you mendapat 56 perkataan betul dan
    kamu mendapat 0 perkataan salah
    p/s: Hahaha biar betul, aku rasa aku dah tahu berapa speed aku lepas ni.!


    Last edited by ??????????? on Tue Aug 11, 2009 5:05 pm; edited 1 time in total


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Speedtest - berapa laju anda menaip dengan betul?

    Post by TOYSЯUS on Tue Aug 11, 2009 5:05 pm

    English plak:

    1st try
    Spoiler:
    252 points, so you achieved position 30673 of 173794 on the ranking list


    You type 335 characters per minute
    You have 60 correct words and
    you have 0 wrong words

    2nd try
    Spoiler:
    241 points, so you achieved position 35145 of 173834 on the ranking list


    You type 316 characters per minute
    You have 56 correct words and
    you have 0 wrong words
    p/s: Erkk, makin merudum!

    3rd try:
    Spoiler:
    239 points, so you achieved position 35956 of 173911 on the ranking list


    You type 320 characters per minute
    You have 58 correct words and
    you have 0 wrong words
    p/s: Fuh nasib baik naik balik. Da.. da tak larat.. Haha. (Sorry aku post byk2, ter addict).


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: Speedtest - berapa laju anda menaip dengan betul?

    Post by akuccputsedut on Tue Aug 11, 2009 5:33 pm

    sama cam aku jadi addict buat benda nih..tapi dah malas nak post kat sini..sebab result tak best huhhuhuhu...


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    nocturnal
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 181
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Speedtest - berapa laju anda menaip dengan betul?

    Post by nocturnal on Wed Aug 12, 2009 9:20 pm

    English aku dapat 73 words per minute.

    nocturnal
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 181
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Speedtest - berapa laju anda menaip dengan betul?

    Post by nocturnal on Wed Aug 12, 2009 9:24 pm

    Melayu lak dapat 63 patah perkataan..huhuh

    funkwasabi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 156
    Age : 23
    Location : Dibumi dalam malaysia dalam selangor carik sendiri..
    Job/hobbies : music instrument, pc sikit, tdo!!!
    Registration date : 06/08/2009

    Re: Speedtest - berapa laju anda menaip dengan betul?

    Post by funkwasabi on Thu Aug 13, 2009 3:46 pm

    Kamu mencapai 271 markah, jadi kamu berada di posisi 603 dari 13882 dalam senarai kedudukan


    Kamu menaip 385 aksara seminit
    you mendapat 54 perkataan betul dan
    kamu mendapat 1 perkataan salah



    aku tak larat.. huhu

    Sponsored content

    Re: Speedtest - berapa laju anda menaip dengan betul?

    Post by Sponsored content Today at 6:42 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:42 pm