Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    anti virus terbaik..2009 ??

    Share

    Poll

    ANtivirus TERBAIK VERSI 2009

    [ 2 ]
    5% [5%] 
    [ 19 ]
    51% [51%] 
    [ 0 ]
    0% [0%] 
    [ 0 ]
    0% [0%] 
    [ 13 ]
    35% [35%] 
    [ 0 ]
    0% [0%] 
    [ 3 ]
    8% [8%] 
    [ 0 ]
    0% [0%] 
    [ 0 ]
    0% [0%] 
    [ 0 ]
    0% [0%] 

    Total Votes: 37

    zicron21ck
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 35
    Age : 28
    Location : atas dunia
    Job/hobbies : studente
    Registration date : 22/02/2009

    Re: anti virus terbaik..2009 ??

    Post by zicron21ck on Sun Feb 22, 2009 12:59 pm

    try pakai norton yang baru.... so far so good, installation memang sekejap sahaja.... sampaikan kalau ada suspicous file dalam dvd/cd pon dia leh kesan....

    gila_fon
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 17
    Registration date : 21/02/2009

    Re: anti virus terbaik..2009 ??

    Post by gila_fon on Sun Feb 22, 2009 2:16 pm

    54m4d wrote:
    mfaiz wrote:ramai lagi yg x vote nih...

    pasti Eset the top... haha...

    Aku dh vote 4 ESET!!

    cheers cheers cheers

    aku pon....hidopp eset cheers cheers cheers


    p/s:bro mfaiz x jual eset dh ke skunk....hehehe

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: anti virus terbaik..2009 ??

    Post by kae on Sun Feb 22, 2009 6:02 pm

    mfaiz sibuk ngan bisnes prepaid kut...


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    mantop
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 2
    Registration date : 22/02/2009

    Re: anti virus terbaik..2009 ??

    Post by mantop on Sun Feb 22, 2009 6:36 pm

    salam..bagi aku kapersky lah...klu avira yg free tuh xde per sgt...heheheh..klu yg premiun semua bagus agaknya..hehhe

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: anti virus terbaik..2009 ??

    Post by kae on Sun Feb 22, 2009 9:43 pm

    zicron21ck wrote:try pakai norton yang baru.... so far so good, installation memang sekejap sahaja.... sampaikan kalau ada suspicous file dalam dvd/cd pon dia leh kesan....

    norton x termasuk la


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    haneyf
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 4
    Age : 30
    Location : Batu Pahat , Johor
    Registration date : 23/02/2009

    Re: anti virus terbaik..2009 ??

    Post by haneyf on Mon Feb 23, 2009 1:52 am

    eset ni pling power ak rasa...handling snang...ringan...bertukarlah kepada eset nod 32..haha

    ekin_mache
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 46
    Age : 31
    Location : MaChe,Q_Late
    Job/hobbies : karaoke
    Registration date : 17/02/2009

    Re: anti virus terbaik..2009 ??

    Post by ekin_mache on Mon Feb 23, 2009 8:58 am

    ekin pakai eset x boleh la..pc terus hang sangat..naper erk..

    ajimi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 13
    Registration date : 26/02/2009

    Re: anti virus terbaik..2009 ??

    Post by ajimi on Fri Feb 27, 2009 11:29 am

    payah nak letak poll....sebab nya aku x pernah pakai yang lain .. macam nana aku compare kalu aku penah try....macam filem org kater yang best yang tu x best...padahal dier satu pun x tgk . tapi aku x heran kalu kaspersky tinggi sbb promo dier hebat kat cni...so ramai ler yang beli...

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: anti virus terbaik..2009 ??

    Post by Razi_IBM on Fri Feb 27, 2009 12:10 pm

    bitdefender 2009 menghampakan...masih banyak glitch,kenkadang crash tanpa sebab yang jelas.
    bdfender 2008 lagi baik dan stabil..

    eset.. takde apa2 yang baru,masih berfungsi dengan baik.cuma kalau ada minor program update tu diorang tak bagitau pun,so pandai2 la cek sendiri kat website diorang untuk download latest program version.
    problem eset ni ialah kat vista.kalau scan camtu je tanpa 'run as administrator' virus akan dikesan,tapi tak dibuang.

    kaspersky..seperti biasa,semakin hari semakin bloated.komputer low end akan 'hidup segan mati tak mau' kalau install latest version av nih.

    avg..,dah kurang user sebab ramai lari ke avira,tapi version 8 dengan interface yang lagi fresh sedikit sebanyak menarik pengguna.

    avira free..no komen,clean and sharp.walaupun av semata2 tapi engine power.spyware detection hanya untuk premium edition.kesimpulannya langsung takde perubahan.

    patutnya symantec norton 2009 ada dalam vote tu,sebab av ni la yang mengemparkan tahun ni.perubahan drastik dari av yang dicop sebagai resource hungry sejak tahun 2000 ,menjadi av yang paling efisyen dan ringan;dan yang paling penting takde perfomance sacrifice.

    sedikit luahan perasaan pasal vote nih:
    AVira tuh tahun lepas ader dlm rangking.. tahun nih terkeluar
    buat apa letak antivirus yang orang tak penah dengar?walaupun ada dalam ranking(ntah ranking mana diambik nih Suspect ...kalau ye pun amik la yang generally trusted cam AV comparative atau VB) tapi kalau orang tak vote takde guna gak.letak lan av yang orang boleh vote cam norton,avira,mcafee,avast dan yang sama level..
    (paretologic?vipre?apekebendealah tu??takde icsa ngan westcoast lab certificate pun?siapa pakai av nih angkat tangan!! 。 。 。 。laa..takde orang pakai rupenye..scratch ).
    ..kalau nak ikut ranking orang lain pun,ikut la ranking yang berprestij.lagipun kita nak buat ranking sendiri.putera.com best antivirus ranking 2009.

    ...dan..jangan marah aku lak.ni cuma komen je..


    Last edited by Razi_IBM on Fri Feb 27, 2009 6:17 pm; edited 1 time in total

    HyBriDz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 54
    Age : 26
    Location : Clunk Valley
    Registration date : 13/02/2009

    Re: anti virus terbaik..2009 ??

    Post by HyBriDz on Fri Feb 27, 2009 6:10 pm

    guna Dr.web xok ke?

    biosfree
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 90
    Registration date : 22/02/2009

    Re: anti virus terbaik..2009 ??

    Post by biosfree on Sun Mar 01, 2009 1:46 am

    kis09 aku prefer. tapi kalau basic2 jer amek kav je

    kuraksasa
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 28
    Location : AnGKaSa lEpAs
    Job/hobbies : bUnDlE..
    Registration date : 13/02/2009

    Re: anti virus terbaik..2009 ??

    Post by kuraksasa on Tue Mar 03, 2009 8:28 am

    voye kis 2009 ..
    hidup kis 2009!! Very Happy

    airbatucampur_qzaime
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 5
    Age : 29
    Location : PuChOnG MaRi
    Job/hobbies : BaLaI SeNi LuKiS NeGaRa
    Registration date : 16/02/2009

    Re: anti virus terbaik..2009 ??

    Post by airbatucampur_qzaime on Tue Mar 03, 2009 10:36 am

    Kis paling ok....terbaik ak pnah guna..

    kox_metal
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 12
    Age : 28
    Location : Aku Orang KB,KelaTe
    Job/hobbies : Student Makmal Perubatan
    Registration date : 03/03/2009

    Re: anti virus terbaik..2009 ??

    Post by kox_metal on Tue Mar 03, 2009 1:21 pm

    Dah vote...huhu, bila nak masukkan Avira skali lam poll tuh..ramai gak pakai avira......free edition...

    falconboy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 17
    Registration date : 03/03/2009

    Re: anti virus terbaik..2009 ??

    Post by falconboy on Tue Mar 03, 2009 10:46 pm

    vote ESET...huhuhu

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: anti virus terbaik..2009 ??

    Post by kae on Tue Mar 03, 2009 10:59 pm

    setelah mengambil pandangan semua pihak..

    saya akan buat topik baru...dan juga poll baru

    pemenang untuk poll kat sini...>>

    Kaspersky Antivirus


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    penyu_hijau
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 34
    Location : pahang & ganu
    Registration date : 04/03/2009

    Re: anti virus terbaik..2009 ??

    Post by penyu_hijau on Wed Mar 04, 2009 1:39 pm

    av yg terbaik tuk 2009 ni ialah norton 2009..kaspersky pon kalah. dulu mmg norton paling berat, tp skang x dah.. norton akan menguasai pasaran 2009..tgok kat sini...

    http://www.virusbtn.com/news/2008/09_02
    http://www.av-test.org/
    http://www.pcworld.com/article/158178/top_internet_security_suites.html Razz

    slipkorn
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 1
    Registration date : 02/03/2009

    Re: anti virus terbaik..2009 ??

    Post by slipkorn on Wed Mar 04, 2009 10:33 pm

    bagi aku...sudah tentu la KIS 2009..mmg superb..tp aku rasa nod32 pun mantap..aku install kat server..mmg ok.

    seluar18
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 5
    Registration date : 06/03/2009

    Re: anti virus terbaik..2009 ??

    Post by seluar18 on Sat Mar 07, 2009 2:58 am

    hidup PAYUNG MERAH

    ammartok
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 302
    Age : 22
    Location : Jenderam,Sepang
    Job/hobbies : Godek PC
    Registration date : 06/03/2009

    Re: anti virus terbaik..2009 ??

    Post by ammartok on Sat Mar 07, 2009 7:15 am

    aku pon vote Red Umbrella... tongue

    buzz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 4
    Age : 59
    Location : /root
    Registration date : 07/03/2009

    Re: anti virus terbaik..2009 ??

    Post by buzz on Sat Mar 07, 2009 7:02 pm

    webroot~ hoyeaahh!

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: anti virus terbaik..2009 ??

    Post by wanjihan on Tue Mar 10, 2009 12:06 pm

    aku pakai norton corporate edition v10 sejak tahun 2005 lg kt cc aku. so far ringan dn senang nak urus... mmg version lama, tp selalu update latest definition. icon dia mcm mouse kt taskbar... walaupun takde di ranking, mgkin sbb dia AV yg version lama. tp detection technology dia bagus sampaikan bot spy IRC pun dia bleh detect kt dlm pc kita. tq for norton symantec.

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: anti virus terbaik..2009 ??

    Post by kae on Wed Mar 11, 2009 6:12 pm

    moderator ...pls close topik nih..sebab nk buat topik baru dan poll baru...


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    Sponsored content

    Re: anti virus terbaik..2009 ??

    Post by Sponsored content Today at 2:04 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 2:04 pm