Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    bootdisk yg leh check file2 hardisk....

    Share

    sh4m
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 81
    Registration date : 15/02/2009

    bootdisk yg leh check file2 hardisk....

    Post by sh4m on Thu Mar 19, 2009 10:35 pm

    aku sebenarnya nak cari software yg leh bootdisk dar cd n leh check file2 dalam hardisk.. cam hiren la.. tp aku check dalam tu xde pun software camtu...

    aku penah wat bootdisk guna usb - tp xdetect hardisk...

    guna floppy disk - pun sama gak xdetect hardisk... hmmm..

    camne ye..??

    sawi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 202
    Registration date : 16/02/2009

    Re: bootdisk yg leh check file2 hardisk....

    Post by sawi on Fri Mar 20, 2009 12:08 am

    try yang ni -> CLICK ME
    tp tu linux based application, cd tu akan boot ke dlm linux, tujuan utama utk Rescue Disk, scanning virus, etc, tp still boleh guna utk check file dlm hdd

    sh4m
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 81
    Registration date : 15/02/2009

    Re: bootdisk yg leh check file2 hardisk....

    Post by sh4m on Fri Mar 20, 2009 9:32 pm

    bro.. tu cam scan virus je... tp xde tool utk check file... kiranya, aku leh alih2 file dari partition lain ke partion lain..

    Sponsored content

    Re: bootdisk yg leh check file2 hardisk....

    Post by Sponsored content Today at 11:02 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 11:02 am