Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Camne nak boot dari LAN...

    Share

    dolkeke
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 22
    Registration date : 03/03/2009

    Camne nak boot dari LAN...

    Post by dolkeke on Wed Mar 18, 2009 3:28 pm

    PC aku menggunakan winxp... kat bios ada option utk memilih boot LAN. jadi aku nak try boot dari LAN supaya bleh setup OS dari cd rom dlm LAN ,,,ini just nak eksperimen aje ..Lain kali bleh setup OS kat netbook yg x de cdrom tu..Jadi otai2 dalam putera ni bleh tak tunjuk sket cara dia.TQ Laughing

    dolkeke
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 22
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Camne nak boot dari LAN...

    Post by dolkeke on Thu Mar 19, 2009 2:01 pm

    x de ke otai2 LAN yg bleh tolong ajar mende ni...kongsila ilmu tu sket.. What a Face

    cashguy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 9
    Registration date : 19/03/2009

    Re: Camne nak boot dari LAN...

    Post by cashguy on Thu Mar 19, 2009 10:17 pm

    ye ye..saya pun tgh tgu nie...emmm

    arulsr
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 139
    Location : KL - N9 - MLK
    Job/hobbies : IT Specialist
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Camne nak boot dari LAN...

    Post by arulsr on Fri Mar 20, 2009 2:54 am

    cdrom dari lan?
    kalo OS boot dari LAN adela dengar bro..
    anyway..byk step nak boot dari LAN tuh..server kena ada untuk enablekan PXE boot dari NIC server dan client boot..
    nak enable tuh..ada software dan ada jugak open source code..
    cth boot from LAN adalah Windows XP yang skang ni ramai cc cina pakai diskless..boot windows tanpa menggunkan hard disk..
    atau leh refer simple boot LAN iscsi http://www.ccboot.com/

    dolkeke
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 22
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Camne nak boot dari LAN...

    Post by dolkeke on Fri Mar 20, 2009 9:15 am

    tq bro for the info... Very Happy

    cashguy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 9
    Registration date : 19/03/2009

    Re: Camne nak boot dari LAN...

    Post by cashguy on Fri Mar 20, 2009 3:48 pm

    ye itu yg dicari...
    emm kena beli rupanya...
    ada yg free ke hehe

    lpmike87
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 4
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Camne nak boot dari LAN...

    Post by lpmike87 on Mon Mar 30, 2009 8:33 pm

    xder biskut tawar ker
    ahahha

    castromakavelli
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 66
    Registration date : 25/05/2009

    Re: Camne nak boot dari LAN...

    Post by castromakavelli on Thu Jun 04, 2009 12:17 am

    cashguy wrote:ye itu yg dicari...
    emm kena beli rupanya...
    ada yg free ke hehe

    tak silap dalam Xp mmg ada..
    ko share DVD rom ko, pastu boot arr from network...

    Sponsored content

    Re: Camne nak boot dari LAN...

    Post by Sponsored content Today at 7:35 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 7:35 pm